PROIECTE

ACTIVITATI SOCIAL-FILANTROPICE

Aplicand hotararile Sf. Sinod si Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel preotii slujitori, din fondurile bisericii si cu ajutorul credinciosilor mai instariti , ofera in Trapeza din curtea Sf. Locas masa gratuita in duminici si sarbatori crestinilor cu posibilitati materiale reduse.
Potrivit cuvantului Mantuitorului, preotii slujitori ai parohiei Sf. Nicolae Pantelimon desfasoara activitati de ajutorare a batranilor, vaduvelor si copiilor orfani. Totodata, cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucurestilor si avand binecuvantarea Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel, se desfasoara in cadrul parohiei noastre proiectul finantat de Uniunea Europeana prin Programul operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Nu abandona Scoala!, avand ca obiectiv catehizarea copiilor si prevenirea abandonului scolar.

 

ACTIVITATI CULTURAL-MISIONARE
In fiecare duminica, dupa Sf.Liturghie, are loc in biserica un dialog catehetic intre preoti si credinciosi, pe diferite teme teologice, precum si talcuirea Sf.Scripturi. Cancelaria parohiala dispune de o mica biblioteca crestina pentru cei interesati in aprofundarea si trairea credintei ortodoxe.